Renault master euro6
Renault Trucks

Renault Master Euro 6: gaat voor comfort en lager verbruik

De Renault Master van Renault Trucks is voortaan beschikbaar met een Euro 6-motor. Met zijn maximaal toegelaten massa van 2,8 tot 4,5 ton, motoren van 110 tot 170 pk en specifieke uitrustingspakketten behoudt het Master-gamma zijn veelzijdige karakter om perfect in te spelen op de eisen van diverse sectoren zoals de bouw, het personenvervoer, pakket en koeriersdiensten en geconditioneerd transport met geregelde temperatuur.

Renault master euro6 grill

Renault Trucks lanceert de Renault Master Euro 6. Als antwoord op de emissienormen doet het voertuig een beroep op het SCR-systeem (Selective Catalytic Reduction). Die technologie gebruikt Renault Trucks al sinds 2009 op alle zware bedrijfswagens en wordt dan ook perfect beheerst. Het SRC-systeem maakt gebruikt van Adblue® en door deze injectie in de uitlaatgassen zorgt de katalysator er voor dat de vervuilende uitstoot aanzienlijk wordt teruggedrongen. Het Adblue®-reservoir van de Renault Master heeft een inhoud van 22 liter en een actieradius tot 12.000 kilometer. Om verwarring bij het tanken te voorkomen, bevindt dit reservoir zich aan de andere kant dan die van de dieseltank.

Dit nieuwe Master-gamma, dat verkrijgbaar is in versies van 2,8 tot 4,5 ton en met motoren van 110 tot 170 pk, heeft een dubbele homologatie (Euro 6 Light Duty en Euro VI Heavy Duty), zodat ze ook geschikt zijn voor zware carrosserie opbouw zoals bijvoorbeeld een hoogwerker. Renault Trucks levert daarnaast ook complete carrosserieën af fabriek zoals een open- of gesloten laadbak of een kipper.

Renault master euro6 grill

Branchespecifieke uitrusting op maat

Brandstofverbruik en CO2-emissies

Om het brandstofverbruik en de CO2-emissies verder terug te dringen en de prestaties van de wagen te verbeteren, is de Renault Master uitgerust met het Eco Mode-systeem, dat het motorkoppel reduceert om het brandstofverbruik te beperken, en het Stop&Start-systeem dat de motor automatisch afzet wanneer het voertuig stopt voor een verkeerslicht. Hij beschikt ook over de bi-turbotechnologie die een lagedrukturbo en een hogedrukturbo serieel of parallel laat werken om meer koppel te leveren bij lage toerentallen (380 Nm van 1.500 tot 3.000 t/min). Tot slot is de Renault Master uitgerust met het Driver Assist-systeem, dat het ideale schakelmoment aangeeft.

Aangezien de service bij Renault Trucks integraal deel uitmaakt van het voertuig, biedt de Renault Master services aan naar mate van gebruik. Onze ruime openingstijden en de 24/7 service dragen hier aan bij. Daarnaast zijn onze werkplaatsen voor lichte bedrijfswagens, in Lichtenvoorde en Doetinchem, speciaal ingericht om stilstand en onderhoud voor klanten tot een minimum te beperken. Het serviceniveau en de hoogwaardige kwaliteit van Renault Trucks wordt ook doorgevoerd in de Start & Drive-onderhoudscontracten met drie dekkingsniveaus en geoptimaliseerde financieringen en verzekeringen.

De Renault Master maakt deel uit van het Distributiegamma van Renault Trucks, het meest complete op de markt dat ook de Renault Maxity, Renault Trucks D, Renault Trucks D Wide en D Access omvat.