Paashuis lng roemaat 2560
Volvo Trucks

Volvo FH LNG voor A. Roemaat Transport B.V.

A. Roemaat Transport B.V., met vestigingen in Nederland en Duitsland, heeft een nieuwe Volvo FH 460 pk 4x2-trekker met LNG-motor aan het wagenpark toegevoegd. Met de aanschaf van deze Volvo LNG wil Roemaat een bijdrage leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Daarnaast is het voor het transportbedrijf aantrekkelijk om juist nu te investeren in een schone LNG-truck.

De Volvo FH LNG zorgt voor een 20% kleinere CO2-voetafdruk en de mogelijkheid om te rijden op bio-LNG betekent een mogelijke reductie van 100%. Daarnaast zijn LNG-motoren aanzienlijk stiller en leveren ze dezelfde prestaties als hun tegenhanger op diesel.

Thomas Kruip, algemeen directeur bij A. Roemaat Transport: “Samen met Volvo Trucks-dealer Paashuis Bedrijfswagens hebben we gekeken naar de milieuvoordelen en hebben we een businesscase uitgewerkt om de economische haalbaarheid te beoordelen. Op beide vlakken zagen we voldoende voordelen.” Bas Visser, financieel directeur bij Roemaat vult aan: “Tevens kunnen we gebruikmaken van voordelen met betrekking tot MAUT en accijns. Mede daarom hebben we geïnvesteerd in een Volvo FH LNG-truck.”

Paashuis lng roemaat 1500 1

LNG-stimuleringsregelingen

De NL-stimuleringsregeling voor LNG en Bio-LNG is door het Ministerie van Financiën opnieuw vastgesteld. Direct aan de pomp wordt er (afhankelijk van LNG-leverancier) vanaf 1 januari 2021 een korting per kilogram LNG verrekend. Met deze regeling kan de transportsector direct een bijdrage leveren aan het behalen van de klimaatdoelen en wordt tevens een belangrijke stap gezet in de richting van Bio-LNG.

Dat Roemaat met deze truck door Duitsland rijdt, heeft als bijkomend financieel voordeel dat er tot eind 2023 geen MAUT betaald hoeft te worden. Hierdoor kan de extra investering die voor een LNG-truck nodig is, op termijn sneller terugverdiend worden.

Tb 2

Over Aloys Roemaat Transport

Roemaat Transport is een modern, innovatief en vooruitstrevende organisatie met vestigingen in Nederland en Duitsland. Als specialist op het gebied van logistiek, zorgt Roemaat voor betrouwbare en veilige verzending van goederen, met de Benelux en Duitsland als werkgebied.

Meer weten over Volvo LNG-trucks?

Onze verkoopadviseurs staan voor u klaar.