Volvo fh 540 ifts logistics
Volvo Trucks

Volvo FH 540 voor IFTS Logistics

IFTS Logistics, gevestigd in Aalten, nam onlangs een Volvo FH 540 pk 6x2 vrachtwagen met I-Shift Dual Clutch in gebruik. “Deze automatische versnellingsbak zorgt voor een zeer soepel en dynamisch schakelgedrag”, aldus Freddie Fukkink, eigenaar van IFTS.

IFTS Logistics BV is een internationaal en nationaal opererende transportonderneming. IFTS staat voor International Freight & Transport Services en is actief sinds 1997 in de Benelux, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk en Italië. IFTS onderscheidt zich door unieke vrachtwagencombinaties, opgebouwd uit lichte materialen en waarbij optimaal gebruik is gemaakt van de wettelijk vastgestelde maximale breedtes en hoogtes. De nieuwe Volvo FH past prima in dat plaatje. De truck is compleet uitgerust, vertelt Freddie Fukkink. “Het is een zeer complete auto met opties als het Driver Deluxe-pakket, 2-persoons Rest &-Relax, Audio Advanced en het Active Safety Pro-pakket met o.a. Forward Collision Warning en noodremfunctie. Opvallend is I-Shift Dual Clutch, deze automatische versnellingsbak zorgt voor een zeer soepel en dynamisch schakelgedrag.” Ook de chauffeurs van IFTS zijn enthousiast over de nieuwe Volvo FH en over de Dual Clutch versnellingsbak. In de praktijk blijkt deze zelfs alle verwachtingen te overtreffen! Ook zijn ze zeer tevreden over de ruimte en het comfort in de cabine: “Alles zit op een logische plek en binnen handbereik”.

Volvo I-Shift Dual Clutch kan worden omschreven als twee parallel geschakelde versnellingsbakken. Wanneer één versnelling actief is, wordt de volgende in de andere versnelling voorgeselecteerd. Tijdens het schakelen zelf wordt de eerste koppeling ontkoppeld op exact hetzelfde moment dat de tweede wordt geselecteerd. Er is tijdens het schakelen dus geen sprake van vermogensverlies.