DSC 9114 copy
Volvo Trucks

Sleutelen aan de nieuwste trucks en bestelwagens

BBL-leerling Jop gaat los!

Als hij een monster van een truck weer aan de praat krijgt, dan is de werkdag van Jop weer helemaal goed. Bij Paashuis Bedrijfswagens krijgt hij de kans om zijn BBL-opleiding te volgen terwijl hij ondertussen sleutelt aan de nieuwste trucks en bestelwagens. Hij voelt zich thuis, maar had een paar jaar geleden niet verwacht dit te doen voor zijn werk…

Van zaterdaghulp naar bedrijfswagenmonteur

“Ik studeerde ICT, maar daar werd ik niet heel blij van. Techniek vond ik altijd al mooi werk. Dankzij een tip van een bekende ben ik bij Paashuis Bedrijfswagens terechtgekomen. Eerst als zaterdaghulp, maar ik ontdekte al snel dat ik hier mijn werk van wilde maken.” Paashuis bood Jop een werkplek aan en hij begon met de BBL-opleiding bedrijfswagenmonteur.

Werken met de nieuwste technologieën

“Werken met grote voertuigen geeft echt een kick. Zo heb ik laatst nog een complete cabine vervangen.” APK, onderhoud, reparaties, alles vindt Jop interessant, maar een storing oplossen is toch wel het gaafst. “Voor je begint weet je nog niet hoe je de storing moet oplossen, dat is dé uitdaging!” Hoewel Jop alle vrijheid krijgt om zelf een manier te vinden, staat hij er nooit alleen voor. “Er is een informele werksfeer, je hoeft maar te roepen en de andere monteurs komen je helpen. Samen krijgen we meer voor elkaar.”

Jop

“Ik kan niet wachten om aan elektrische trucks te sleutelen”

Cursussen bij Volvo en Renault
“Het mooie is dat Paashuis Bedrijfswagens officieel dealer is van Volvo en Renault trucks, waardoor ik werk met de nieuwste trucks en bestelwagens, en innovatiefste technologieën. Als er een nieuw model op de markt komt krijgen we cursussen bij Volvo of Renault. Hier leer ik werken met geavanceerde technologie en customized onderdelen. Zo blijf ik up-to-date en ben ik klaar voor de volgende uitdaging.” Wat die is? “Er staan elektrische trucks hier op het terrein, ik kan niet wachten om eraan te sleutelen! De kennis heb ik in ieder geval.”

Competitie is er alleen bij het personeelsfeest

Zo informeel de sfeer in de werkplaats is, zo competitief is die tijdens het personeelsfeest. “We doen altijd een quiz, en als je wint dan moet je de volgende organiseren. Die je dan natuurlijk weer lastiger maakt.” Gezelligheid met elkaar is heel normaal bij Paashuis Bedrijfswagens. “We hebben gezellige vrijmibo’s, feestjes, kerst- en vakantieborrels. Het is leuk om elkaar ook buiten het werk te spreken.”


Jop zit goed op zijn plek bij Paashuis. Hij heeft mbo-niveau 2 en 3 in de pocket en gaat nu voor niveau 4.
“Geweldig, dat ik hier telkens weer uitgedaagd word!”

DSC 9251 copy

Samen sleutelen met Jop?

Laat hieronder je gegevens achter.
En wij bellen of sturen je een Whatsappje voor het maken van een afspraak.

DSC 9204 copy
Jasper te Braak

Bedrijfsleider - Salesmanager Volvo Trucks